hétfő, március 12, 2007
Csíp és mérges: penne all'arabbiata
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg pennetészta (tollhegy)
6 gerezd fokhagyma, megpucolva, felaprítva
2 chilipaprika, kimagozva, apróra vágva
4 ek. olívaolaj
60 dkg (1,5 doboz) hámozott konzervparadicsom, összenyomkodva
só, bors
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, megsózzuk. A forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát, a dobozon szereplő utasítás szerint (típustól függően kb. 11-12 perc) "al dente" állagúra főzzük. Közben elkészítjük a mártást: közepes lángon az olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát és chilipaprikát. Ráöntjük az összenyomkodott konzervparadicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és nem leves. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a mártással.
Ez az írás a Magyar Narancsban jelent meg.
Meg itt is megtalálható: http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/02/csp-s-mrges-penne-allarabbiata.html
Címkék: chili_penne
Comments:
<< Home
Kedves Blogíró,
ez szó szerint az én írásom másolata:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/02/csp-s-mrges-penne-allarabbiata.html
Kérlek, az oldalamon szereplő szerzői jogi licence-nek megfelelően jelöld meg a forrást a linkkel együtt. Köszönöm.
Megjegyzés küldése
ez szó szerint az én írásom másolata:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/02/csp-s-mrges-penne-allarabbiata.html
Kérlek, az oldalamon szereplő szerzői jogi licence-nek megfelelően jelöld meg a forrást a linkkel együtt. Köszönöm.
<< Home
